Филмът Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври.

...
Филмът Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври.
Коментари Харесай

Филмът за Гунди тръгва по кината на 18 октомври

Филмът „ Гунди – легенда за любовта “ тръгва по кината на 18 октомври. Това оповестиха от екипа при показване на формалния афиш и нови фрагменти от продукцията.

Лентата наблюдава живота на огромния състезател – от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди умира в автомобилна злополука. Режисьор е Димитър Димитров, оператор – Борис Славков, сценарист – Емил Бонев. Продуценти са Андрей Арнаудов и Иван Христов от „ Междинна станция “.

„ Гунди – легенда за любовта “ се връща обратно във времето, с цел да покаже България през 60-те и 70-те години. В основните функции са Павел Иванов (Георги Аспарухов) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита). Участват още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В основна роля е и Стоян Радев (Зоро), който поддържа неразделно Аспарухов както в професионалния, по този начин и в персоналния му път.

Участват още Пенко Господинов, в ролята на сътрудник на Държавна сигурност, и Владимир Люцканов – в ролята на генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Част от актьорския състав са също Димитър Маринов – в ролята на Аспарух – бащата на Георги, Николай Урумов – като треньора на Левски – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньор на Георги Генов.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР